Ali razumete pomen teh sporočil?

Ali mi lahko kdo pojasni, v čem je smisel takšnih sporočil:

Ah tole pa ze morem posredovat. Danes je dan najboljsih ljudi ki obstajajo.in ti si eden izmed njih. Ce to sporocilo spregledas bos imel nesreco. Ce bos poslal naprej bo nasledjo soboto najlepsi dan v tvojem zivljenju. Poslji 10 prijaznim osebam vlkj. z mano.”

Pred časom elektronskega komuniciranja sem občasno dobila atkšno pismo s precej več teksta, kjer so bili opisani primeri, kakšna sreča te doleti, če pošlješ dalje in kaj bo hudega, če pisma ne prepišeš dvajsetkrat ter ga razpošlješ. V pismu je bil omenjen tudi kakšen svetnik ali drug verski lik. Če si se bal usode, si pisma pač anonimno razposlal. Moja mama jim ni nasedala in je vsako tako pismo zažgala. Potem so prihajala sporočila po elektronski pošti. Tista lepa “pošiljam ti angelčka za srečo. pošlji dalje…” sem poslala dalje, na ona z grožnjami z nesrečo se nisem odzivala. Od kar ne hodim več na delo tudi elektronsko pošto redkokdaj pogledam in ne vem, ali še prihajajo taka pisma.

Sporočil na družabnemomrežju praviloma ne gledam, ker so sama neka čudna od neznanih ljudi. Včeraj sem slučajno videla, da mi je prijateljica nekaj sporočila. Ko sem pogledala, sem videla, da mi je predhodno sporočilo poslala pred pol leta. Žal mi je, da nisem sproti spremljala, kaj mi kdo sporoča, zato sem šla in pogledala v uvodu navedeno sporočilo.

Prejela sem ga od novega FB prijatelja. Ko sem malo bolj pogledala njegov profil, je očitno, da je lažni. Ne vem kaj ima od tega, da širi takšna sporočila. Ne bom poslala dalje, ker je neumno. Po drugi strani pa imajo besede moč in s takšnim pisanjem pošilja nesrečo nad mene. Ali nič ne mislijo, ali pa se zabavajo.

Nekateri ljudje imajo tako pusta življenja, da se zabavajo na čudne načine. Morda se spomnite telefonske zabave, ko je neznan glas po telefonu povedal, da kličejo s telefonskega podjetja, da preverijo delovanje telefona. Prosil je, da pihaš v slušalko. Čez čas pa je rekel, da lahko nehate, ker se je juha že ohladila.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor