Kaj lahko storimo, da ne bomo žrtve industrijskih gigantov

Velikim korporacijam gre samo za dobiček. Poglejte primer s Ford Pintom v začetku sedemdesetih preteklega stoletja. Izračunali so, da bo ceneje izplačati odškodnine za smrti, ki jih je povzročila pomanjkljivost v avtomobilu, kot da bi napako odpravili. Podobno računajo v kemijskem gigantu Bayer- Monsanto.

Za javnost so najvišji predstavniki sporočili, da so pripravljeni na najhujši boj, če bo EU leta 2023 prepovedala uporabo glifosata. Ni jim mar zdravje ljudi. Kljub temu, da so jim že naložena plačila odškodnin zaradi povzročenih rakavih obolenj, ne želijo opustiti proizvodnje dobro ptodajanega strupa.. Glifosat je herbicid z različnimi imeni – pri nas je najširše uporabljan Boom efekt. Ne le, da je možen povzročitelj raka, vpliva tudi na mikrobioto v črevesju in posledično na psiho. Ugotavljajo, da je tudi možni povzročitelj avtizma. Za nakup in oporabo glifosata je predpisana zahteva po znanju o uporabi fitofarmacevtskih sredstev samo za nakup velikih količin, za vrtičkarsko uporabo, za škropljenje po dvorišču in okoli grobov pa ga ljudje lahko kupijo kolikokrat želijo. Preberite to.

Spomnimo se, da je Avstrija povsem prepovedala uporabo glifosata. Ukrepe so sprejeli tudi v Nemčiji in Franciji.

“Avstrija, Francija in Nemčija so sprejele prelomne prepovedi verjetno rakotvornega podjetja Bayer-Monsanto. In ravno zdaj je nova anketa, ki jo financirajo člani SumOfUs, razkrila, da si velika večina ljudi v treh drugih ključnih državah želi, da se strupeni herbicid takoj odstrani iz Evrope. 
To je čas za stavko. Ob dovolj velikem nasprotovanju po celini Bayer-Monsanto ne bo mogel obnoviti svojega dobičkonosnega herbicida, ko se bo njegova licenca končala leta 2023. Zato vas pozivamo, da se pridružite rastočemu zboru in zahtevate prepoved v svoji državi – – kot tudi vsaka druga država v EU. Povejte vladi svoje države, naj zdaj prepove glifosat!” – tu je povezava na celotni članek in anketo.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor