Kako prekiniti serijo neugodnih dogodkov

Ali se vam ponavljajo vedno podobne situacije? Pravijo, da se bodo neki neugodni dogodki ponavljali dokler, da se bomo iz njih nekaj naučili. Predvsem pa moramo najprej sploh videti, da nekaj ni prav, da lahko to potem spremenimo.

Poglejmo primer Ane, mlade ustvarjalke. Zaposlitve ni dobila in je začela delati za neko agencijo. Lastnik agencije ji je razložil, da dokler ne steče prodaja, pač kreacije ne morejo biti plačane. Šele ko bo ustvarjeno tržišče, bo lahko začel plačevati njeno delo. Ana je to razumela in pridno delala. Po enem letu še vedno ni bilo denarja in je poiskala drugega podjetnika, ki je pokazal interes za njeno delo. Zgodba se je ponovila. Delala je samo za pohvalo in občudovanje, denarja pa ni bilo.

Podobno se ji je dogajalo na zasebnem področju. Spoznala je čudovitega moškega, ki je bil navidez zelo skrbem, vendar ji je že v prvih mesecih skupnega življenja povedal, da je njegov denar samo njegov, ona si mora sama zagotoviti svoj vir za preživetje. Čez čas je vzpostavila novo partnersko zvezo. Tudi novi moški je občudoval njeno lepoto in bistrost ter obljubljal večno zvestobo. Ko mu je potožila, da ima težave s plačilom telefona in ga prosila, če ji lahko posodi par deset evrov, ji je ponudil, da mu očisti stanovanje, pa ji bo plačal, saj on ne posoja, samo plača opravljeno delo. Ani se je to zdelo zelo lepo, da ji omogoči, da si zasluži denar in razume, da ne more razmetavati ter tvegati, da mu morda ne bi vrnila. Tudi v zasebnem, partnerskem življenju Ana ne premore dovolj samospoštovanja za zdrav partnerski odnos. Njene želje in čustvene potrebe so prezrte, česar ne opazi in opravičuje s floskulo”takšni pač so moški”.

Ana je preveč razumevajoča za druge in premalo ceni sebe. Ko bo uvidela, da ni prav, kar se ji dogaja, bo lahko začela delati na sebi. Takšnih podjetnikov, kot sta prej opisana, in stiskaških egoističnih moških je nešteto in zato mora spremeniti sebe, da se ji ne bo zgodba ponavljala. Še to – vse napisano velja za oba spola – namesto Ane v zgodbi bi lahko bil Peter. Ljudi okoli nas ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo sebe. Rezultat je, da začnemo spoznavati drugačne ljudi, s katerimi vzpostavljamo drugačne interakcije.

Louise Hay je tok svojega težkega življenja preokrenila s študijem in pozitivnimi afirmacijami. Delo z afirmacijami je na prvi pogled enostavno, vendar zahteva najprej izbor prave afirmacije, nato pa red in doslednost. V Aninem primeru bi bila primerna afirmacija “Sem cenjena in spoštovana. Za moje delo prejemam odlično plačilo.”

Priporočam v branje knjigo Louise Hay: Življenje je tvoje. Skoraj vedno je na voljo v knjigarnah, saj jo vedno znova izdajajo.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor