Medenjaki z marmelado

Pravi zimski piškoti so medenjaki, ki dišijo po cimetu in klinčkih. Pri nas juh pečemo po twm receptu:

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla ali margarine
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 2 jajci
  • 150 g medu
  • 2 žlički cimeta
  • mleti klinčki
  • marmelada

V   posodi najprej zmešamo suhe sestavine: moko, sladkor v prahu, cimet, klinčke in sodo. Nato dodamo še maslo, jajci in tekoči med. Vse skupaj dobro pregnetemo. Maso zavijemo v folijo in jo damo za najmanj 1 uro počivat v hladilnik. Lahko tudi dalj časa. Po 1 uri pečico segrejemo na 180° C. Na pekač damo peki papir. Z rokami oblikujemo manjše kroglice in jih malo potlačimo, v sredini naredimo z ročajem kuhalnice vdolbinico, v katero damo malo marmelade. Namesto marmelade lahko uporabimo koščke čokolade. Medenjaki naj ne bodo na pekaču naloženi preveč skupaj, ker med peko malo narastejo.

Dodaj odgovor