Mi lahko kdo pojasni?

Ničesar ne razumem več. Čez nekaj dni gredo otroci nazaj v vrtec in mlajši v šolo. Direktor zavoda za šolstvo je s pomirjujočim glasom povedal, da vsekakor lahko vzgojiteljica objame otroka. Svojih strahov ne sme vzojno in učno osebje prenašati na otroke. V glavnem, šole in vrtci so dobili obsežna navodila, da bo vse potekalo, kot mora.

Avtobusi vozijo, razkužila, vsak drugi sedež samo zaseden… Sprašujem se, ali je še epidemija, ali je morda sploh ni bilo. Res ne vem. Spremljam poročila o ogromnem številu smrti zaradi novega virusa v Evropi in ZDA. Posebej ogroženi tisti z znanimi in prikritimi kroničnimi obolenji, pa starejši in debeli… Vzgojiteljica se od otroka ne more okužiti. Pa tudi otrok se od vzgojiteljice ne bo.

Po drugi strani vladna strokovnjakinja za področje virusov svetuje, naj se starejši, ki živijo skupaj z mlajšo družino z otroki, umaknejo na varno. Ali je novi virus nevaren, ali ni, ali je prisoten, ali smo varni?

Ob vstopu v trgovino si nakupovalci razkužijo roke, ali pa ne, nikomur ni mar. Spet pa poslušam po radiu napotke, da je potrebno vse, kar prinesemo iz trgovine, umiti. Zobozdravniki bodo delali skoraj v skafandrih po posebnem protokolu naročanja in sprejemanja pacientov.

Žal, res ničesar ne razumem več. Ob vsem skupaj pa z vladnega vrha govorijo, da medijem ne gre verjeti. Kdo in zakaj nas “heca”?

Dodaj odgovor