Volčja Luna in težki planeti

V petek 10. januarja, pa še kakšen dan prej in kasneje lahko pričakujemo težke trenutke in zapletene situacije. V petek 10. januarja bo ob 20,21 januarska ali volčja polna Luna v Raku. Tik pred tem pa bo ob 20,11 Lunin mrk. V času ščipa smo tako ali tako bolj občutljivi, impulzivni, nepremišljeni. Tokrat pa bo še Rak dodal svojo čustvenost. Mrki že od nekdaj napovedujejo nesreče, slabe dogodke, prav nič dobrega.

Vse to ni dovolj. Svoje bosta dodala še dva najtežja planeta. Morda ste že občutili njun vpliv v zadnjih dneh, ko doživljate finančno stisko, slabe odnose, ko dogovori nikakor ne rodijo sadov. Prav ničesar ni možno urediti ali se dogovoriti. Gre za dolgoročen aspekt dveh počasnih planetov, za konjunkcijo Saturna in Plutona. Na isti točki zodiaka se bosta znašla 12. januarja in sicer na skoraj 23. stopinji Kozoroga. Zadnje srečanje teh dveh planetov na isti točki je bilo leta 1982 v Tehtnici. Na globalnem nivoju so se takrat pričele spremembe v uravnoteženju, odprla so se vprašanja enakosti spolov, pravična trgovina… Njuno srečanje pomeni spremembo struktur, pravil, konec starega, odsluženega, začetek novega.

Področje sprememb pa opredeljuje ozvezdje, v katerem se zgodi konjunkcija. Kozorog je zemeljsko znamenje. Je počasen preudaren, vezan na materialno, pomembna so pravila, težnje po uspehu in vodenju. V nadaljnih desetletjih lahko pričakujemo spremembe na teh področjih. Na osebni ravni pa je prilika za prestrukturiranje življenja. Kar je staro in neuporabno, je potrebno zavreči in začeti znova, počasi in preudarno. Močne energije teh planetov lahko izkoristimo, če aktivno pristopimo k urejanju svojih razmer in ne le čakamo, kam nas bo postavila usoda.

Dodaj odgovor