Rokovanje – HAAAALLOOO

Na fb je moj fb-prijatelj zapisal:

Danes srečal prijatelja pa mi tišči roko zavito v rokav v pozdrav
HAAAALLOOO   

Pa sem mu pokomentirala:  
Nič več rokovanja. Zdaj si bomo mahali, kot je mahal Tito 😷😂

Na to je on odgovoril:

niti približno se tega ne grem ker to je vse vsiljeno načrtovano zrežirano😭😪😢

Vsak tako, kot mu ustreza. Z rokovanjem nisem imela težav razen enega neprijetnega dogodka. Če odpravimo rokovanje nasploh, tudi takih nerodnosti ne bo več. Kaj se je zgodilo.

Bilo je konec mojega študija na prvi stopnji. Dekan je bil takrat dr. Jenko, star gospod, strah in trepet študentov. Bil pa brez desne roke in je imel protezo, da mu ni visel prazen tokav. Podelitev diplom je bil najsvečanejši del študija. V predavalnici smo bili zbrani vsi, ki smo tisto leto diplomirali. Poimensko so nas klicali in izročali listine. Dekan je vsakemu tudi čestital. Nisem bila pozorna, kako so se rokovali. Ko je meni čestital, mi je podal levo roko in avtomatsko sem tudi jaz njemu levico. Bilo mi je malo čudno. Potem sem gledala, kako je z drugimi. Ostali so podali desnico in je on pač nekako prijel. Bilo mi je zelo neprijetno. Edini spomin na podelitev diplome je spomin na zadrego v zvezi z rokovanjem.

Zdaj po epidemiji in odsvetovanem rokovanju bom verjetno še večkrat v zadregi, če bom hodila med ljudi. s katerimi se bolj poredko vidim.

Če bi se namesto rokovanja priklonili, bi lahko bila nerodnost, ko bi zadela z glavami, če bi bila preblizu, ali pa bi mi očala padla z nosu. Najbolje je pomahati, kot je mahal Tito , saj se spomnite – dvignjena roka, z dlanjo proti sebi.

Dodaj odgovor