7 nasvetov za varčnejše nakupovanje

Ne dovolite, da bi vas supermarketi zavedli, da bi porabili več denarja, kot bi smeli. Tu je nekaj strategij:

1. Ne nakupujte lačni

Če ste lačni, boste v trgovini z živili kupili več, kot ste nameravali

2. Nakupovalni seznam

V trgovino pojdite s seznamom. Doma si napišite, kaj potrebujete in potem v trgovini sledite seznamu. Ne kupujte artiklov, ki jih ni na seznamu.

3. Cenejši artikli so na spodnji polici

V trgovinah z živili so običajno na spodnji polici najcenejši izdelki. To je zato, ker večina kupcev, ko iščejo določen izdelek, vzame prvi artikel, ki ga vidi – na ravni oči.

4. Upoštevajte stroške udobja

Ne pozabite na glavno pravilo, ko gre za varčevanje denarja za hrano: če je to »priročno«, je verjetno drago. Na primer, pakirane narezane salame, pakiran narezan sir, sok v manjšem pakiranju je dražji kot v večjem, Dobro premislite, kaj kupujete in se odločite, ali je udobje vredno dodatnih stroškov!

5. Rok uporabe

Živilom, ki so na izteku roka uporabe, trgovine znižajo ceno. Praviloma so povsem v redu in užitna. Če je napisano “uporabno najmanj do”, bo živilo dobro tudi ćez ta datum. Bolj previdni pa moramo biti pri oznaki “porabiti do”. Nasploh pa si živilo oglejmo.

6. Ne blagovnim znamkam

Če kupujete isti izdelek z blagovno znamko, kar pomnite, je težko preklopiti na generične artikle. Vendar boste presenečeni, ko boste našli veliko generičnih izdelkov, ki so popolnoma enaki tistim z blagovno znamko, za manj kot polovico cene. Velja preizkusiti.


7. Ne hodite v trgovino vsak dan

Nakup veliko živil ob enem nakupovanju namesto več manjših je boljši za vašo denarnico. Ne samo, da prihranite denar za bencin, ampak po raziskavi, ki jo je opravil Marketing Science Institute, kupci, ki na hitro skočijo v trgovino, kupijo povprečno 54 odstotkov več, kot so načrtovali. Nakup s seznamom v roki opravite na dan, ko je popust na celoten nakup. Obvezen je seznam, sicer vas popust zavede, da kupite stvari, ki jih ne potrebujete.

Imate nasvet za varčevanje v supermarketu, ki smo ga izpustili? Sporočite nam v komentarjih spodaj!

Vir: Quick and Dirty Tips

https://www.quickanddirtytips.com/money-finance/deals-coupons/tips-save-money-at-supermarkets

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor