Avtističnega fanta šolski prevoznik pustil na cesti

Težko avtističnega fanta je voznik vrgel iz taksija dva kilometra stran od njegove hiše, ker si ni mogel pripeti svojega varnostnega pasu, je za Metro News povedala njegova mati. 14-letni Owen Williams je bil na poti v Maesgwyn Special School v Aberdaru v ponedeljek zjutraj, ko se je zgodil incident. Štirinajstletnika, ki trpi zaradi številnih senzornih preobčutljivosti, kot so občutljivi sluh in težave z dotikom, je taksist domnevno postavil na cesto.

Nato je moral prečkati pet križišč, da bi se sam vrnil domov, kljub temu da ni bil seznanjen z nevarnostjo ali izkušnjami na področju varnosti v cestnem prometu. Njegova mama Janette Williams, 45 let, iz Ferndaleja v Rhonddi, Wales, pravi, da je ostala pretresena in šokirana zaradi preizkušnje, medtem ko je Owen v strahu ostal zibajoč.

Janette je rekla: »Owena sem dal v taksi in ko sem zaprla vrata, sem mu rekela, kot vedno, ko sede v avto; Prosim, ne pozabi na pas. “Videla sem, da je Owen zagrabil svoj varnostni pas, toda ko so se odpeljali, mu je eden od njih moral znova povedati, da mora namestiti varnostni pas – ker ga še ni zapel” Owen trpi tudi za številnimi drugimi posebnostmi, vključno z upiranjem izvrševanju ukazov, kar pomeni, da mu je težko narediti tisto, kar mu rečejo kot ukaz.

Janette je rekla: »Ni mu všeč, da bi mu ukazali, kaj naj počne. Namesto, da bi mu neposredno povedali, se moraš sugestivno pogovarjati z njim. Povedal mi je, da so kričali, naj se pripne, toda stvar je pri Owenu, tega ne morete storiti. ” Fant je doživel meltdown, ko ga je taksist vrgel ven.

Owena je ob ponedeljkih okrog 8.10 ure pobral taksi, ki ga je naročil J&O Taxis – ki prevaža otroke v šolo in iz šole.

Ko se je taksi ustavil pred naslednjo hišo, Janette pravi, da so Owenu rekli, naj izstopi iz taksija. Menda je taksistu naročil njihov vodja, naj pustijo Owena pred njegovo hišo, vendar je bil v Maerdyju oddaljen več kot miljo.

Ob 9. uri se je Owen vrnil domov, od koder je odšel ob 8.10. Mati pripoveduje:»Owen je rekel:» Rekli so mi, naj grem iz taksija. Pustili so me. Zapustili so me. ” »Tresal se je in mahal – zibal se je, da bi se pomiril. Owen ne prepozna nevarnosti. Ima hiper občutljiv sluh. Če sliši avtobus ali motocikel ali kaj drugega, ga zgrabi panika in začne teči. »Ne morem verjeti, kako bi taksisti zapustili 14-letnega otroka. Tudi če nima avtizma. Ne bi jih pustil. Lastnik taksijskega podjetja je zanikal, da je bil Owen pozvan, naj zapusti taksi in je rekel, da je “napačna komunikacija” odvisna od “človeške napake”. Rekel je: “Nikoli mu ne bi ukazali, da gre ven iz avta. Izstopil je sam od sebe in se ni vrnil noter. Ampak, lahko se mu samo opravičimo. Nikoli se ne bi smelo zgoditi.”

Vir: Metro News

Foto: Pixabay – simbolična slika

Dodaj odgovor