Za več zdravja in premagovanje prehlada

Kurkuma je izjemno zdrava začimba, ki ponuja nešteto zdravilnih lastnosti in se pogosto uporablja v kitajski, indijski in ayurvedski medicini.

Ljudje so uporabljali kurkumo za zdravljenje ran in problemov s kožo, bolezni jeter, težav z dihanjem in želodčnih težav ter prebavil, vnetij, okužb in malignih tumorjev.

Učinkovina kurkumin, zagotavlja močne protimikrobne, protivnetne in antioksidativne lastnosti.

Kurkuma (Curcuma longa), glavna začimba v indijskem kariju, je po mnenju mnogih najmočnejša rastlina v boju proti boleznim.

Koristi kurkume so neverjetno velike in zelo temeljito raziskane; Trenutno je objavljenih več kot 1.000 recenziranih člankov, ki dokazujejo koristi kurkume. To postavlja kurkumo na vrh seznama kot eno izmed najbolj pogosto omenjenih zdravilnih zelišč.

Tukaj je recept za domači antibiotik s kurkumo:

Sestavine:

  • 1 žlica kurkume
  • 100 gramov medu

Navodila:

V kozarcu zmešajte sestavine in dobro premešajte.

Za domače zdravljenje gripe vzemite vsako uro žlico zdravila. Ne pogoltnite ga takoj, pustite, da se topi v ustih. Naslednji dan vzemite enako količino, vendar vsaki 2 uri, in ponovite tretji dan, vzemite jo le trikrat na dan.

Lahko jo dodate tudi v čaj ali mleko.

Za preventivo in krepitev odpornosti si lahko pripravimo kurkumo z medom in jo zmešamo s probiotičnim jogurtom. Dobimo okusen in zdrav napitek.

Vir: Healthy Food House

V primeru bolezni se posvetujte z zdravnikom.

Dodaj odgovor