Dve jedi iz enega pekača

Kadar kuham za otroke, ki imajo zelo izostrene čute in specifičen izbor živil, ki so jim sprejemljiva, rada pripravim to jed. Lahko bi rekla krompir z mletim mesom ali krompir s tofujem ali pa musaka na moj način. Je enostavno kosilo, ki ni najcenejše pa tudi ne najdražje.

Sestavine:

  • 1 kg krompirja
  • ½ kg mletega mesa
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 1 zavitek tofuja
  • 1 drobna čebula
  • 1 žlica Vegete
  • pol lončka kisle smetane
  • 100 g naribanega sira

Priprava:

Krompir olupim, narežem na rezine in dam kuhat v osoljeno vodo. V času, ko se krompir kuha, pripravim meso in tofu. Tufu narežem na rezine, jih prelijem s sojino omako in posujem z raznimi začimbami kot je kurkuma, paprika, kumina. Meso pa pripravim tako, da drobno sesekljano čebulo na malo olja popražim, dodam Vegeto ali pa sol in najrazlićnejša zelišča – peteršilj , baziliko, origano, kurkumo. Prilijem malo vode, da se ne prismodi in podušim. Primešam ovsene kosmiče. Ko je krompir kuhan, odlijem vodo. Polovico krompirja dam v pomaščen pekač. Na krompir do 3/4 razgrnem mesni nadev, na ¼ pa tofu. Nadev potem prekrijem s preostalim krompirjem. Krompir premažem s kislo smetano in posujem s sirom. Pečem, pravzaprav samo gratiniram 20 minut pri 200 sropinjah Celzija. Tako je v enem pekaču pripravljena jed za tiste, ki imajo radi meso in za mene, ki se zaradi holesterola izogibam mesu in imam raje rastlinske beljakovine.

Poleg sem postregla radič.

Dodaj odgovor