Jabolčno pecivo

Jesen je pravi čas za pecivo z jabolki, saj se mudi porabiti jabolka, ki smo jih spravili v klet, vendar so kakorkoli poškodovana in bi kmalu propadla. Tu imam recept za imenitno pecivo:

sestavine

  • 350 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • ščepec soli
  • 1 vanilijev sladkor
  • cimet

za nadev:

  • 4 beljaki
  • 150 g sladkorja v prahu

Priprava:

Najprej pripravim jabolčni nadev. Jabolka olupim in nastrgam na lističe. Na manjši količini maščobe jih podušim, da se zmehčajo. Dodam sladkor in cimet. Pustim, da se ohladi.

Pripravim osnovo – testo. Maslo, ki je zmehčano na sobni temperaturi, penasto umešam. Sladkor in rumenjake dodajam postopoma in izmenično in nadalje stepam, da dobim rahlo in penasto maso. Dodam vanilin in sol. Moko presejem skupaj s pecilnim praškom, v maso vmešam moko. Testo razgrnem v pomaščen in pomokan model. Na to dam jabolčni nadev.

Zatem pripravim beljakovo maso. Stepem sneg iz 4 beljakov. Ko je dovolj trd postopno med stepanjem dodajam sladkor v prahu. To maso razgrnem čez jabolčni nadev.

Pečem pri temperaturi 130 – 150 stopinj Celzija 1 uro do 1 uro in četrt.

Še topel kolač narežem z ostrim nožem na rezine in pustim, da se ohladi.

Dodaj odgovor