Kaj se zgodi, če imate limone ob postelji

Limona sodi med najkvalitetnejše in najbolj uporabne sadeže na svetu. Ima različne koristi za zdravje, uporabna pa je še za marsikaj v gospodinjstvu in kozmetiki ter negi telesa.

Ima neverjetno osvežujoč in poživljajoč vonj. Vonj limone ima vpliv na razpoloženje. Če vohate limono, vas bo minila potrtost.

Tradicionalno se limonin sok uporablja v kozmetiki. Že babice so vedele, da bodo lasje postali svetlejši in bleščeči, če bo vodi za umivanje glave dodan limonin sok. Pa še manj se bodo lasje mastili.

Z limono si lahko zmehčate in odstranite trdo kožo na petah. Limono prerežite na pol in si s polovičko drgnite otrdelo kožo.

Zdravstvene koristi limoninega soka so prav tako poznane. Limone imajo veliko antioksidantov, kroma, bakra, železa, vitamina A, vitamina E, vitamina C in magnezija.

Limonin sok se lahko še posebej uporablja proti revmi in vnetju sklepov. Limonada je nepogrešljiva pijača za detoksikacijo in nam lahko pomaga tudi zoper ledvične kamne. Topla limonada je izvrstno zdravilo pri prehladnih obolenjih in za krepitev odpornosti.

Osupljiv rezultat boste videli, če si zvečer ob posteljo na krožnik položite koščke ekološko pridelanih limon. Njihov vonj je prijetno svež in vam bo omogočil, da očistite zrak od strupov, medtem ko počivate.

Videli boste, da bo vsak vaš prehlad, občutljivost in celo astma kmalu izginila. Preprosto globoko vdihnite. .

To upoštevajte, ko kupujete limone in izberite ekološko pridelane brez škropiv, da lahko uporabite celoten sadež.

Vir:Organic Home Remedies

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor