Kam na kavo v Dravogradu

Bila je lepa sončna sobota v marcu, ko me je popoldne poklicala prijateljica in povabila, da se sprehodiva skozi trg. Počakala me je pri TUŠu, pa sva šli.

V trgu so v prostorih, kjer je bila nekoč lekarna in do konca decembra Tonkina cvetličarna, ravno ta dan odprli prodajalno Iza. Videti je, da gre za butik z oblačili. Prijateljico je mikalo, da bi si šli pogledat, vendar nisem bila navdušena, pa sva šli dalje do konca trga.

Bivša pekarna in slaščičarna Hlebček (kjer so prva leta pekli neverjetno dobro lešnikovo potico in rženi kruh) je sedaj kavarna Ofsajd. To je najboljši lokal, če želite z nekom poklepetati in popiti kavo. Navadno je tako, to soboto pa ni bilo. Lokal je bil precej poln in glasba je bila tako glasna, da se ne bi mogli pogovarjati. Pa sva rekli, da pogledava kar v sosednji lokal – v hotel – včasih je bil Traberk, potem Hesper, pozabila sem pogledati, kako se imenuje zdaj. Pa saj ni pomembno. Pripravljeno so imeli za zaključeno družbo. Medve pa bi lahko sedle k mizi pri šanku. Sva se kar zahvalili in šli nazaj – saj je še nekaj gostiln.

Če bi bilo topleje, bi že prva izbira bil vrt pi Volfu. Tako pa sva šli v lokal. Res je stara stavba, vendar zelo prijetna. Sedli sva v “separe” in naročili Volfovo kavo. Prijateljici sem povedala, kako sem ob reklami za Wolfovo kavo vedno pomislila, da jo moram poskusiti, vendar sem vedno najprej pomislila na našega Volfa.. Povedala je, da je pila slovenjgraško iz reklame, a ni bila nič posebnega. Verjetno je naša Volfova boljša. Bila sem prijetno presenečena, da sem poleg kave z mlekom dobila kozarec vode z limono. Res mi je bila zelo všeč.

Prav smešno se je nama zdelo, da sva ob vsej množici lokalov in mrtvilu v trgu šele v tretjem lokalu našli primeren ambient, kjer sva se lahko pogovarjali in v miru uživali ob skodelici kave.

Dodaj odgovor