Korošci smo za “muštr”

Moj Facebook prijatelj je zapisal “pa glih kr tk se ne damo kr tk pravi, da smo korošci za mušter vsem, saj tak je vedno bilo in bo, da se koroške duše v dobri nameri ne bojimo vsega lotiti pa nikoli in nikjer ne scagamo. Zato toliko in vsega imamo, da se se ne damo KR TK”. Pa mislim, da Milan Kamnik tudi poje o tem. No ta prijateljev zapis me je spomnil na zadnji obisk socialnega inšpektorja v mojem CSD.

Naš center za socialno delo je bil eden najmanjših, ča ne sploh najmanjši. Na raznih strokovnih srečanjih so se direktorji velikih centrov ponosno hvalili, kako dobro delajo in vedno pripomnili, da mali pač nimamo možnosti za dobro strokovno delo. Takšne pripombe so nas vzpodbujale, da smo se vedno trudile dokazati, da delamo dobro. Vedno smo imele v mislih naše občane in poslanstvo naše službe. Trudile smo se ugoditi našim strankam v skladu z možnostmi ter skupaj z uporabniki iskale najboljše možnosti za rešitev njihovih težav in problemov. V mislih smo imele zaščito nemočnih in ranljivih. Verjamem, da je bil marsikdo tudi nezadovoljen z našim delom, saj so stiske ljudi večkrat tako hude in kompleksne, da ni enostavnih rešitev.  Sodelavkam sem polagala na srce, da če že ne moremo pomagati, bodimo vsaj prijazne in poskušajmo razumeti vse udeležene. Velik poudarek pa smo dajale tudi strokovnemu izpopolnjevanju in izobraževanju.

V zadnjih letih smo na tri leta imeli redni inšpekcijski nadzor.  Pri zadnjem nadzoru pred mojo upokojitvijo sem čakala, kdaj bo nadzor v Ajdovščini in Celju, da povprašam, kaj inšpektor kontrolira. Pa se je naenkrat inšpektor pojavil pri nas in je kar na začetku povedal, da smo tisto leto mi prvi, ker je pri predhodnih pregledih ugotovil, da delamo dobro in ga zanima, kako delamo mi na področju, katerega je tisto leto kontroliral. Ta izjava nam je pomenila veliko priznanje za naše delo in vložen trud.

Ja, bili smo za “muštr”.

 

Foto:Pixabay

Dodaj odgovor