Lešnikov kolač

Slaščice lahko predstavljajo le prazne kalorije, lahko po imajo poleg dobrega okusa še hranilno vrednost. Večkrat pripravim lešnikov kolač. Pečenega posujem s sladkorjem v prahu ali pa ga oblijem z glazuro. Tu je recept:

POTREBUJEMO:

  • 125 g lmasla
  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 125 g mletih lešnikov
  • 350 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1-2 dl mleka

PRIPRAVA:

Maslo s sladkorjem penasto umešam. Postopno dodajam jajca, lešnike, moko presejano skupaj s pecilnim praškom ter toliko mleka, da je testo gosto in široko pade s kuhalnice. Testo dam v pomaščen in z moko posut model za kolač. Pečem 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Pečenega zvrnem iz modela in še vročega oblijem z glazuro, ali pa pustim, da se ohladi in ga potem posujem s sladkorjem.

GLAZURA:

Vzame,m 125 g sladkorja v prahu, ki ga zmešam z 1 žlico kakava in malo vode. Gladko zmešam in oblijem kolač.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor