Ljubezenske prevare na internetu

Ljudje se pač zaljubljajo, ker so željni ljubezni. Zaljubijo se v podobo, ki si jo ustvarijo oziroma jim jo naslikajo.

Facebook imam dobrih deset let. Razne tujce sem dodajala kot prijatelje in smo skupaj igrali spletno igro Farmville. Tam brez “prijateljev” ne gre, ker si morajo pošiljati darila. Nikoli nisem gledala sporočil.

Prijateljica pa je FB imela za druženje. Venomer je spoznavala nove ljudi, se z njimi pogovarjala. Nekoč mi je povedala, da ji je pisal poveljnik ameriške vojske v Afganistanu. Zdelo se mi je malo nenavadno, pa dobro, ona že ve. Čeprav je zelo čudno, da bi poveljnik misije imel čas in voljo iskati na spletu neko nemlado in neznano Slovenko. Nisem imela prilike, da bi jo kasneje vprašala, kako se je zadeva razvijala, ali še prijateljujeta. Druga prijateljica je tudi imela FB izkušnjo z ameriškim vojakom na bližnjem vzhodu. Zelo si je želel zapustiti vojsko in se vrniti domov, vendar bi potreboval denar. Tudi v tem primeru ne vem, ali je ženska pravi čas ustavila zadevo. Pri teh internetnih ljubimcih je posebna situacija, ostanejo nerazkriti, ker je ženske sram, da so nasedle goljufiji.

Za goljufije te vrste sem izvedela v oddaji na IDxtra, kjer je neka Američanka pripovedovala svojo zgodbo. Nasedla je lepim besedam, se zaljubila v lepotca na sliki in mu na njegovo prošnjo pošiljala denar zato, da bo lahko prišel k njej. Šlo je za velike vsote, celo premoženje je prodala, da je poslala svojemu lepotcu, ki ga v živo še ni srečala. Ko je dojela prevaro, je prijavila policiji. Ugotovili so, da so goljufiva sporočila iz Afrike, FB profil pa je v celoti ponarejen. Denarja seveda ni dobila povrnjenega, ker ni bilo mogoče ugotoviti identitete goljufa.

Na strani Varni na spletu je o tem napisanega več. Opisane so še razne druge možne zlorabe. Prav je, da preberemo, da ne bomo žrtve prebrisanih goljufov.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor