Mačjeljubci so me grdo ošteli

Moj vnuk si je zelo želel mačko. Štiriletnik je nenehno imel pri sebi dve plišasti mucki. Čeprav si je neznansko želel mačko, mu te želje nismo izpolnili, ker živimo med prometno cesto in gozdom. Nismo si mogli predstavljati, kako bi lahko žival obvarovali, če bi jo nabavili.

Nekega večera se je dečkov ata vrnil s svoje rekreacije in mami rekel, naj mu hitro da kartonasto škatlo, ker ima v avtu mačko. Čeprav je rekel po tiho, je deček to slišal. Ata je povedal, da je muca prišla na igrišče in je jokala ter hodila za njim. Poskušal jo je pustiti pri bližnji hiši, a ni šlo. Jutri jo je potrebno peljati k veterinarju, potem pa ji poiskati dom. K veterinarju smo jo peljali, da bi pa šla od nas, sploh ni bilo za misliti. Ko jo je naš deček videl, so se izpolnile njegove sanje in bi na smrt zameril, če bi muco oddali.

Pri nas smo imeli že najrazličnejše živali. Z mačkami pa nismo imeli izkušenj. Veterinar je rekel, da je muca stara približno šest tednov, pa še bolhe je imela in bila malo dehidrirana. Zdelo se mi je, da bom najhitreje dobila informacije in napotke za oskrbo, če   na forumu vprašam mačjeljubce. Dobila sem samo razočaranje. Že tako sem bila vznemirjena,  kako poskrbeti za žival, da bo njej lepo in kako, da ne bo vse stanovanje ponesnaženo. Mačjeljubci so namesto nasveta natrosili vrsto očitkov, kako kruta sem, ker sem tako malo muco vzela materi. Sploh nihče ni pomislil na to, da je bila muca zavržena ali izgubljena, oštevali so me, kot da sem najslabši človek na svetu. Ustrezne nasvete sem dobila v specializirani prodajalni za male živali, kjer sem tudi nabavila nujno opremo za življenje muce v hiši in hrano. Za to prvo muco je k hiši prišlo še nekaj muc in se imamo lepo. Tisto, česar še ne vemo o mačkah in nas kaj zaskrbi, zvemo v ambulanti za male živali, kjer so zelo prijazni veterinarji. 

Zdaj vem, da znanja ne smem iskati na forumih in družabnih omrežjih, kjer so ljudje, popolni tujci, nesramni. Tudi debat v skupinah se praviloma ne udeležujem, ker prav tako naletim na nesramnosti.

Dodaj odgovor