Mandljeve lunice

Piškote pečem praviloma samo v decembru. Predvsem zato, da se ohranja poseben pomen in posebna vrednost prazničnega peciva. Danes sem pripravila mandljeve lunice s čokolado.

Tu je recept:

Sestavine:

  • 400 g moke
  • 240 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 100 g čokolade v prahu
  • zvezdice za dekoracijo

Priprava:

V skledo sem presejala moko, dodala sladkor in mlete mandlje. Maslo sem narezala na koščke in jih dodala moki, sladkorju in mandljem. Vse skupaj sem dobro premešala in dodala jajca ter hitro zamesila testo. Dala sem ga počivati za pol ure, zatem sem na tanko razvaljala in z modelčkom oblikovala lunice. Spekla sem jih pri 180 stopinjah. Pečene sem pomakala v čokoladno glazuro, jih položila na mrežico in okrasila z zvezdicami. Pustila sem jih, da se je glazura posušila.

Glazuro sem pripravila tako, da sem v posodo dala eno žlico mleka, za oreh masla in čokolado v prahu. To sem med mešanjem segrevala, dokler da je postala gladka tekoča glazura.

Dodaj odgovor