Mleko, ki ga velja preizkusiti

Domače superživilo, ki je lahko tudi prehransko dopolnilo, naj bi imel magične učinke, zagotovo pa je zelo koristen za zdravje in okusen v raznih jedeh, to je česen. Zimsko sorto sadimo v jeseni, poletno pa spomladi. V vrtu je koristen sosed za določene vrtnine. Posajen med jagode naj bi preprečeval plesen na sadežih.

Česen ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje. Po podatkih Consumer Reports lahko česen pomaga pri zniževanju krvnega tlaka in holesterola, hkrati pa krepi imunski sistem in zmanjšuje tveganje za raka. Česen so uporabljali že naši predniki za zdravljenje prebavnih obolenj in okužb in so jih predpisovali tistim s težavami s srcem in tumorji

Na Healthy Food House sem našla zanimiv recept za česnovo mleko, ki se uporablja za zdravljenje išijasa in bolečin v križu.

Tukaj je, kako pripraviti to tradicionalno Ayurvedsko zdravilo:

Sestavine:

  • 4 zdrobljeni stroki česna
  • 250 ml mleka
  • Med, po okusu

Priprava:

V lonec, vlijte mleko, dodajte česen in segrevajte, dokler ne zavre. Dobro premešajte in nato odstavite. iz toplote.Pustite, da se ohladi, zasladite z medom in ga takoj popijte.

Vsakodnevno ponovite, za lajšanje išiasa in bolečine v hrbtu ter izboljšajte splošno zdravje. Česnovo mleko krepi imunski sistem, krvni obtok, razstruplja telo, pomaga pri prebavi, izboljšuje zdravje srca, lajša artritis in zdravi nespečnost.

Poleg tega je česnovo mleko naravno zdravilo proti zlatenici in kašlju .

Pravijo, da bo redno uživanje te okusne in zdrave pijače kmalu pokazalo pozitivne učinke in takoj, ko boste začeli doživljati presenetljive zdravilne lastnosti, bo postala ena izmed vaših priljubljenih naravnih zdravil. Verjamem, da je to mleko koristno za zdravje, ne verjamem pa, da je okusno. Bom preizkusila.

Vir: Healthy Food House

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor