Moj novoletni kolač

Imeniten novoletni kolač. V njem je bogastvo okusov. Odlično se dopoljujejo mandlji s čokolado, rozinami in kandirano pomarančno lupinico.

Sestavine:

Priprava:Maslo,ki je zmehčano na sobni temperaturi, penasto umešam. Sladkor in jajca dodajam postopoma in izmenično ter nadalje stepam, da dobim rahlo in penasto maso. Dodam vanilin in sol. Moko presejem skupaj specilnim praškom, v maso vmešam moko in toliko mleka, da testo težko in široko pade s kuhalnice. V testo vmešam  oranžat in rozine, ki sem jih prej namočila v malo mleka ali pa v rum. Testo razgrnemv pomaščen in pomokan model pravokotne oblike.   Pečem 40 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija.

Pečen kolač dam na rešetko, oblijem ga s čokoladno glazuro, posujem z mandlji in pustim, da se ohladi.

Dodaj odgovor