Pomembne so obveze Evropi, ne ljudje

Na 24ur.com je bila objavljena novica o vetrnih elektrarnah, ki naj bi jih gradili na Ojstrici nad Dravogradom. Poglejte, kaj so povedali.

K pisanju me je spodbudil komentar nekoga anonimnega, ki se skriva pod vzdevkom periot22 in je napisal: “Starejši krajani zavirajo vse kar je novega in s tem unicujejo prihodnost mladim da bi šli naprej! V našem kraju imamo firmo dobesedno zraven hiš pa smo vsi zivi!”  

Tak komentar napiše človek zato, da se dela pametnega ali pa je  plačan za toČe bi pogledal cel prispevek, bi videl, da je zaskrbljena mlada mati z otrokom na rokah. Razumem, da Ojstričane skrbi. Eni so od nekdaj tam doma, drugi pa so si na gori zgradili hiše v zadnjih desetletjih, ker so želeli živeti v čisti naravi in miru. Razumem jih, da jim ni vseeno. Ne razumem pa ljudi v Dravski dolini. Videti je, da niso prav nič zaskrbljeni ne glede tega, da vodna zajetja niso vsa zavarovana tako, kot bi morala biti, niti to, da je na vidiku nova grozeča nevarnost – tveganje za razlitje olja na območjih vodnih zajetij. V bližnji prihodnosti naj bi bil dograjen dravski vodovod, ki bo povezal vse vodne vire. Potem bo onesnaženje vode v Dravogradu pomenilo onesnaženje vode v vsej Dravski dolini. Ne vem, morda se motim.

Ja, morda se motim in sploh ni povezano z našim vodovodom ne paša na Ojstrici niti vetrna elektrarna, ker je evropski projekt dravskega vodovoda bil začet že s tem namenom, da vode z Ojstrice sploh ne bomo potrebovali, saj bo dovolj črpanj podtalnice ob Dravi, na Ojstrici pa bo elektrarna. Evropa potrebuje elektriko. Je že tako, da moramo vedno nekoga ubogati. Pred leti smo Slovenci poskočili še preden so v Beogradu rekli “hop” – zdaj pa je namesto Beograda Evropa. “Slovenija je obvezana, da mora imeti 25% elektrike iz obnovljivih virov”, je bilo rečeno v prej omenjenem TV prispevku. Komu je obvezana? Evropi? Ni pomembno zdravje Korošcev, da le to izpolnimo, kar so politiki obljubili Evropi.

Morda pa se motim in je to zgolj naključje vse to z nezavarovanim vodnim zajetjem, vetrnicami in dravskim vodovodom, ki nam bo nemarno podražil vodo, saj bomo v ceni vode imeli za poplačati ves evropski denar.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor