Največja sreča

Globoka izpoved

priletela mi je na FB. Niti nisem pogledala, kdo je avtor te globoke izpovedi. Deležna je preko 1000 všečkov in 375 delitev. V tej misli se lahko vidi vsak, ki ima ali je imel otroka.

Največja sreča je, ko se ti rodi dete, to drobceno bitje, ki nosi tvoje gene in gene človeka, ki ga ljubiš. To drobno dete, ki se pomiri, čim ga vzameš v naročje, stisneš k sebi. Neverjetno moč imaš in vse bi naredil, da zaščitiš svoje dete. Srečen si, ko vidiš, kako mirno spi, kako se mu na obrazku riše smehljaj. Takšno je spanje zadovoljnega dojenčka. Gledaš in misli same poletijo v prihodnost. Želiš si in si predstavljaš zdravega, srečnega, uspešnega človeka. Pravzaprav tega sploh ne ubesediš, ker je samo po sebi razumljivo, da bo tako. Saj sploh ne more biti drugače. Veseliš se vsakega njegovega dneva, prvega nasmeha, prvega zobka, samostojnega koraka, prve besede.

Ko zboli, si nesrečen, narediš vse, da bi mu odvzel bolečino in trpljenje. Ko naredi prve samostojne korake v širni svet, se treseš v skrbi, ali bo zmogel. Upaš, da bo sreča na njegovi strani in pustiš, da gre, ker veš, da mora. Da je to del rasti, razvoja, odraščanja. Veš, da mora sam najti svojo srečo.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor