Ne bom pisala o alkoholu

Zaradi zapisov o alkoholu je FB stran Za boljše življenje izgubila nekaj všečkov. Moj blog berete pretežno ljudje mojih let, morda deset več ali manj, zreli ljudje. Vi veste vse o alkoholu, o koristih in škodljivosti. Ni potrebe, da vam še jaz razpredam o tem. Ko smo bili mladi smo si lahko privoščili marsikatero eksperimentiranje in če smo imeli srečo, smo odnesli celo kožo. Zdaj smo modri, poznajo se nam leta in razne stvari niso več za nas. Vsak ve, kaj mu škoduje.

Sprašujem se, zakaj je toliko zagovornikov rednega uživanja alkohola. Tem ljudem je življenje tako težko, da sploh ne želijo trezno z jasnimi mislimi pogledati na življenje.

Če bi hotela, da se mojemu blogu poveča branost, bi pisala: V vinu so znanstveniki odkrili snovi, ki so nujno potrebne za ohranjanje zdravja, preprečujejo raka in srčna obolenja. Ljudje, ki dnevno popijejo do pol litra vina ali tri piva so za 50% bolj zdravi od abstinentov. To bi bilo delno res. Za moškega 2 deci vina in za žensko 1 deci vina na dan s hrano res koristi srcu in ožilju. Pivo pomirja zaradi hmelja in tudi ledvicam naj bi koristilo. Vendar pa ima alkohol toliko pasti, da koristi ne vzdržijo tveganj.

Na to tematiko je kar nekaj filmov. Meni sta najljubša Čas vrtnic in vina, drugi pa je Ko moški ljubi žensko. Oba obravnavata problematiko žensk. Sploh v prvem je lepo prikazano, kako je pri ženskah alkoholizem hujši – možu se je uspelo rešiti, ženi ne.

Zaradi tega zapisa in onih dveh predhodnih ni potrebno “odvšečkati” strani Za boljše življenje. Nikogar ne prepričujem in zaradi mene lahko vsak uživa v tistem, v čemer pač uživa. Morda pa bom napisala še kaj zanimivega.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor