O blogu

Moje ime je Cvetka Prosenjak. Doma sem na Koroškem, v zame najlepšem kraju ob Dravi, med prijaznimi ljudmi. Nekaj mesecev mi še manjka do starosti, ko urad za statistiko ne bo več moje smrti štel kot prezgodjno smrt. Vse življenje sem preživela s svetovanjem, zdaj v pokoju pogrešam pogovore, ki sem jih imela s sodelavkami in ljudmi, ki so prihajali k meni v službo. Delno mi to nadomešča internet in tudi tale blog.

Že kot otrok sem poslušala pripovedovanja žensk, ki so moji mami tožile o težkem življenju, mama pa je za njih vedno imela prijazno besedo in moder nasvet. Vso delovno dobo sem pomagala ljudem reševati njihove stiske in težave. Poleg neposrednega dela z ljudmi v stiski sem bila petindvajset let direktorica majhnega CSD. Na stara leta pa se srečujem z izzivi avtizma.

Zgodbe, ki jih opisujem in navajam kot primere,  so vse iz mojega zasebnega življenja – ali se je dogodilo meni, ali pa mojim sorodnikom, prijateljem in znancem ali pa so mi o njih pripovedovali. Dejstva v zvezi z osebnimi podatki so spremenjena, ključna dejstva pa so resnična. Kljub neprepoznavnosti, udeleženi v zgodbah soglašajo z objavo. Kakšno zanimivost sem si sposodila z interneta in tam je naveden vir in povezava.


Temu blogu dodajam še nekaj iz vsakodnevnega življenja upokojenke. Tu so razmišljanja o varčnem gospodinjstvu, preprosti in poceni kuharski recepti, razmišljanja in informacije o zdravi hrani, o odnosih in še kaj za boljše življenje. Blog je namenjen zabavi in izobraževanju.

Za avtorske zapise velja Zakon o avtorskih pravicah.