Odpoklicano živilo vrnite v prodajalno

Včasih pogledam na portal Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, kjer objavljajo razna opozorila o umiku živil iz prodaje. Predzadnje opozorilo se je nanašalo na desertne kreme-mousse, ki jo je Spar preventivno umaknil iz prodaje zaradi suma na prisotnost tujkov v izdelku.

Podatki o živilu:

Vrsta živila: MOUSSE Z BELO ČOKOLADO

Ime živila: SPAR PREMIUM DESERT MOUSSE BELI

Neto teža: 90 g,

Rok uporabe: 11.2.2019

Država porekla: Italija

 Ostali roki tega izdelka so neoporečni.

Kupce, ki imajo navedeni izdelek pozivajo, da živila ne uživajo ter ga zavržejo oz.ga vrnejo na prodajno mesto. Kdor pa tega obvestila ne bo videl in je kremico kupil pred umikom, jo bo pač pojedel. Upam, da v njegovem lončku ni plastičnih koščkov. Če pa bo naletel na plastiko, pa bo to verjetno zadnja kremica te vrste, ki jo bo jedel – ne zato, ker bi zaradi nje umrl, pač pa najbrž ni prijeten občutek, če se ti med slastno svilnato in penasto kremico v ustih pojavi drobec plastike.

Bolj neprijetno je, če spregledate umik moke. Če ste slučajno kupili rženo moko podjetja Krejan-Levec d.o.o., ki izvaja umik polnovredne ržene moke iz prometa zaradi previsoke vsebnosti zearalenona in ergot alkaloidov, poglejte, ali ima rok uporabe 15. 6. 2019. Potrošnikom, ki so to moko že kupili, svetujejo, da je ne uživajo in da jo lahko vrnejo na prodajno mesto.

Torej, če hočemo uživati neoporečna živila in ne ogrožati svoje zdravje, je dobro, da dnevno spremljamo obvestila na spletu na naslovu uprave za varno hrano http://www.uvhvvr.gov.si/si/medijsko_sredisce/obvestila_potrosnikom/

Prodajalne obveščajo, da je določeno živilo vzeto iz prometa in ga tudi umaknejo s polic, vendar, če ste živilo kupili pred umikom, je dobro, da preverite, ali je vaša npr. moka slučajno ena izmed tiste, ki je umaknjena.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor