Osvežitev, ki topi maščobe

Ta vročina je že kar malo nadležna. Dobro, da se ponoči in zgodaj zjutraj ohladi.

Pogledala sem na NIJZ, kaj priporočajo. Seveda, se je potrebno zadrževati v hladnih prostorih. Mi, ki nimamo v stanovanjih klimatske naprave, je dobro, če gremo v kakšen nakupovalni center, sicer pa se da ohladiti s hladno prho ali kopeljo. Spomnili so tudi na to, da je potrebno izklopiti vse aparate, saj se tudi v stanju pripravljenosti grejejo. Opozarjajo, da moramo piti dovolj vode. Običajno je dovolj liter in pol, v tem vročem vremenu pa povprećen odrasel potrebuje poleg hrane še dva litra vode. Odsvetujejo sladke pijače, tudi alkohol ni primeren prav tako zdaj ni čas za kavo.

Pred časom sem videla recept za doma pripravljeno vodo z okusom. Ta napitek združuje dobre lastnosti ingverja, kumar, limon in mete. Pravijo, da ob vsakodnevnem uživanju tega napitka izgubimo trebušno maščobo, ker pospešuje metabolizem in pomaga razstrupljati telo.. Bom preizkusila.

Tu je recept:

Potrebujemo srednje veliko kumaro, 1 limono – bio, da lahko uporabimo celo z olupom vred, približno 5cm velik kos ingverja, šopek mete. Kumaro temeljito operemo, prsv tsko tudi limono in meto. Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Kumaro in limono zrežemo na rezine, metine lističe osmukamo z vejic in vse skupaj damo v steklen vrč. Če pustimo na sobni temperaturi, je napitek pripravljen v dveh urah. Lahko pa ga pripravimo zvečer in da pustimo v hladilniku čez noč.

Dodaj odgovor