Pečen tofu z ajdovo kašo in korenčkom

Ideja za kosilo. Vsebuje zdravo ajdovo kašo, ki ima vrsto koristnih snovi, pa še zelo nasitna je. Potem je korenček z maslom. Vemo, da je korenček pomemben zaradi karotenoidov. “Korenje ima številne koristne lastnosti. Med drugim je koristno za vid. Ima veliko alfa in beta karotena, ki se v telesu presnavljata do vitamina A. Korenje vsebuje tudi falkarinol in falkarindiol, ki preprečujeta raka debelega črevesja ter zlepljanje krvnih celic in tako ščitita ožilje.” – sem prebrala na portalu Prehrana.si, kjer je še več koristnih informacij. Potem sem temu kosilu dodala še restlinske beljakovine s tofujem.

Tofu sem marinirala v sojini omaki, ki sem ji dodala mediteranska zelišča in kurkuko ter kumino. Na hitro sem popekla v ponvi.

Ajdovo kašo sem skuhala v osoljeni vodi z dodatkom začimb: peteršilj, bazilika – pač po okusu.

Korenček sem skuhala v mali količini vode in na koncu dodala sol in maslo.

Okusno in preprosto kosilo, ki je še boljše, če mu dodate zeleno solato.

Dodaj odgovor