Pečenice z zeljem malo drugače

Eno izmed klasičnih kosil pri nas so pečenice s kislim zeljem in krompirjem. Zagovorniki dobre stare domače kuhinje so nad tako sestavo obroka navdušeni.  Jaz pa imam nekaj kilogramov preveč, pa tudi zaradi holesterola in pritiska moram biti malo  bolj pozorna na to, kaj jem.

Rekla sem si, da bi poskusila to klasično kosilo malo preoblikovati.

Vzela sem 3/4 kg kislega zelja in ga podušila na oljčnem olju in čebuli. Dodala sem malo kumine in kurkume. Dodala bi še mleto papriko, pa mi je je zmanjkalo. Soli nisem dodala, saj je že kislo zelje slano.

Namesto pečenic sem pripravila tofu – za 1 osebo vzamem okrog 100g oziroma pol zavitka tofuja.  Tofu narežem na rezine. Kakšne pol ure ga mariniram tako, da ga prelijem s sojino omako, dodam razne začimbe kot npr. mleti ingver, curry, kumina, paradižnikov koncentrat. Soli ne dodam, saj je sojina omaka slana. Tako mariniran tofu na hitro popečem v ponvi.

Med tem, ko se je tofu mariniral, sem pripravula krompir po tem receptu:

KROMPIR S KURKUMO

Sestavine:

1 kg krompirja

3 žlice oljčnega olja

Kurkuma v prahu

Drobnjak

Peteršilj

Listna zelena

Mleta kumina

Priprava: Krompir olupimo, narežemo na kocke. Skuhamo ga v slani vodi. Ko je kuhan, vodo odlijemo. Zelišča drobno sesekljamo in jih damo na krompir. Krompir posujemo še s kumino in kurkumo ter prelijemo z oljem. Če nimamo svežih zelišč, lahko uporabimo posušena.

Takšen krompir je lahko lahka glavna jed ali pa priloga.

 

To kosilo je zelo okusno. Priporočam.

Dodaj odgovor