Pecivo z ribezom

Kadar se nam zahoče česa sladkega, kar na hitro pripravim pecivo z jagodičjem. V zmrzovalniku jr vedno kakšna vrečica borovnic ali pa rdečega ribeza. Večji sadeži kot so jagode ali maline, morajo biti narezani na drobne koščke, če so zamrznjeni. Kadar uporabim sveže sadje, pa so lahko četrtine marelic, polovičke sliv in podobno.

Danes sem pripravila pecivo z ribezom

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 200 g masla
  • 250 g sladkorja
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • ¼ l mleka
  • 250 g ribeza
  • Stepena sladka smetana

Priprava:

Maslo, ki je zmehčano na sobni temperaturi, penasto umešam. Sladkor in jajca dodajam postopoma in izmenično ter nadalje stepam, da dobimo rahlo in penasto maso. Dodam vanilin in sol. Moko presejem skupaj s pecilnim praškom, v maso vmešam moko in toliko mleka, da testo težko in široko pade s kuhalnice. Testo razgrnem v pomaščen in pomokan model pravokotne oblike (30×40 cm). Tako poravnano testo posujem z zmrznjenim ribezom.

Pečem 40 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija.

Pečen kolač dam na rešetko, da se ohladi. Hladnega razrežem na poljubno velike rezine, še  dodatno posujem s sladkorjem. Pred serviranjem lahko na vsako rezino dodam stepeno smetano.

Dodaj odgovor