Po šolske potrebščine v A5 v Dravogradu

Včasih nas pozitivno preseneti ponudba in prijaznost majhne prodajalne

Ko sem bila osnovnošolka, je bil pravi praznik, ko je mama šla v mesto nakupit šolske potrebščine. Že pot je bila pravo potovanje z avtobusom in s sabo je vzela katerega izmed starejših otrok, da ji je pomagal nesti. Kasneje je tudi mene kdaj doletela, da sem smela iti z njo v nenavadno prodajalno z imenom Mladinska knjiga na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Zdelo se mi je, da v njej diši po novi učenosti.

Zadnja leta moje osnovne šole se je pojavila papirnica v Dravogradu – poleg samopostrežne trgovine Koloniale je bil nekakšen prizidek in tam je Ojstrica imela papirnico in galanterijo. ni bilo več potrebno potovati v Slovenj Gradec po vsak zvezek in svinčnik, vsega pa tudi niso imeli in smo letni nakup še vedno opravili v Mladinski knjigi s prijazno poslovodkinjo Herto.

Potem se je papirnica kot kakšen nebodigatreba selila po različnih zgradbah po trgu dokler, da je Ojstrica in kasneje še Era propadla. Ostali smo brez papirnice. Kmalu je podjeten gospod poskušal vzpostaviti prodajalno šolskih in pisarniških potrebščin. Vendar so ravno takrat prišli k nam trgovski giganti z novo sezonsko ponudbo za šolarje. Konkurenca je bila prehuda. Sčasoma smo kupci ugotovili, da imajo te velike hiše vsako leto enako ponudbo in kar je cenejše, je tudi manj kvalitetno. Kako naj otrok piše z nalivnikom v zvezek, kjer so listi tako tanki, da gre črnilo skozi list. Mladinska knjiga je dobila konkurenco v DZS in ni več tista skrivnostna trgovinica s prijazno Herto, tudi drugih prodajalk, ki sem jih poznala, ni več.

Pred nekaj leti sem odkrila prijazno trgovinico s pomenljivim imenom A5 na Trgu v Dravogradu poleg Wolfa. Imajo vse za pisarno in šolo. Še setveni koledar sem kupila tam, da ne omenim kartuš za moj tiskalnik. Prijazna gospa Jerneja naredi tudi fotokopije, če jih potrebujem. Všeč mi je pestrost artiklov, ki jih prodaja. Če kupite šolsko torbo v A5, se otroku ne bo potrebno bati, da jo bo zamenjal s 50 drugimi. Tudi se vam ni potrebno bati, da stvari ne bi bile kvalitetne. Lani se mi je zgodilo, da sem hotela kupiti notni zvezek za našega fanta, pa mi je Jerneja odsvetovala, da bi vzela enega tistih, ki jih je imela na polici. Povedala je, da jih bo vrnila dobavitelju, ker niso kvalitetni in naj raje pridem naslednji dan, ko dobi boljše.

Ta papirnica mi je res všeč zaradi lepih in kvalitetnih stvari, ki jih lahko tam kupim. Predvsem pa mi je všeč prijazen odnos lastnice, ki ve kaj prodaja in tudi svetuje.

Tisto, kar najbolj cenim, je dejstvo, da se gospa Jerneja res potrudi, da ustreže kupcem. Neka mama mi je povedala, kakšne težave je imela lani z delovnimi zvezki. Ker je sin imel popravni izpit konec avgusta in niso vedeli, ali bo uspešen, za kateri razred naj kupijo. Vse založbe in velike papirnice zbirajo naročila tja do sredine julija. Avgusta je komaj kakšen posamezen delovni zvezek našla v kakšni knjigarni. Potem pa je šla vprašat v A5 in je bila presenečena, ko ji je gospa Jerneja obljubila, da bo v roku enega tedna do 2. septembra imela vse delovne zvezke. Seveda bo letos vse šolske potrebščine vključno z delovnimi zvezki kupila v A5.

Če želite ugoden nakup v prijazni trgovini, zagotovo priporočam, da greste po vse za šolo v A5.

2 misli o “Po šolske potrebščine v A5 v Dravogradu”

  1. Anika Svarc Res je.Ne potrebujem več šolskih potrebščin,še zmeram pa kakšno beležko,lepilo,pisala,karkoli pač,vse dobimo,kar potrebujemo.Seveda imate prav tudi glede odnosa gospe Jerneje.Taka je,dobra,pozitivna,prizadevna,tudi drugace,izven prodajalne. Bom pa omenila ob tej priloznosti tudi gospoda Maksa,ki prodaja pohistvo v trgovino na Mezi.KotJerneja v papirnici,je Maks prizadeven v svoji trgovini z imenom Max.Z obema imam same pozitivne izkušnje lahko rečem,da sta ta prava za to delo.Tako naj ostane,ker takih pozitivnin ljudi primanjkuje,Želim jima,da bosta še vrsto let uspešna vsak na svojem področju ,da bo zadovoljnih čim več ljudi.

  2. Vprašali so me, zakaj pišem o A5, pa o Wolfu. Odgovor je preprost: zato, ker sem si že pred časom rekla, da bom pohvalila, kar je za pohvaliti. Žal mi je, da mi je čas ušel in nekaterim profesorjem nisem utegnila povedati, da jih cenim in da so mi veliko dali. Če želimo, da bi svet bil lepši in boljši, poglejmo, kaj je dobro in to tudi povejmo. Ne bodimo usmerjeni na slabo, naravnajmo se, da bomo opazili dobre stvari in dobre ljudi.

Dodaj odgovor