Nesramen skrbnik skupine na FB

Pogovor z neznanci je prav zanimiv. Kako se obnašamo, če začnemo pogovor z neznancem, s katerim čakamo na avtobus? Tudi na pokopališču kdaj ogovorim koga, ali pa mene ogovorijo in izmenjamo nekaj besed. Včasih pa se razvije pravi klepet. Smo spoštljivi. Pogovarjamo se o temi, ki je trenutna – na pokopališču o minljivosti, o umiranju, o urejanju grobov. Na avtobusni postaji je klepet o prevozih, o avtobusih, tudi o tem, kam gremo in morda še zakaj. Zagotovo pa v osebnem pogovoru ne napadamo, ne obtožujemo, le povemo svoje mnenje. Na internetu, na družabnem omrežju, kjer lahko naš zapis vidi nešteto ljudi, pa smo ali bolje rečeno so nekateri povsem drugačni.

V FB skupini, ki šteje 1.198 članov, ki je javna in ima v opisu skupine zapisano “skupina je namenjena upokojenskim problemom in reševanju teh problemov” sem v komentarju k novici o izredni uskladitvi pokojnin po zaslugi SAB prilepila povezavo na moj zapis Sramotnih 6 evrov in pol. Iz komentarjev se vidi, da zapisa nihče ni bral, komentirajo samo naslov. Skrbnik skupine pa je dodal originalen komentar mojemu zapisu. Naj povem, da tega skrbnika ne poznam osebno, niti ni prijatelj na Facebooku. Poglejte njegov komentar:

Cvetka Prosenjak nebos ploskala za prvic boljse kot nic…nobeden ti ni kriv da si delala v slabi firmi…sploh nevem kaksno izobrazbo imas…kolk sole tolk din din…ko so drugi buljili v knnjigo ti si po diskacima verjetno skakala..no tako je to”

Na podlagi tega komentarja sklepam, da je čutil potrebo, da se postavi v bran SAB. Tudi, ko sem si malo podrobneje ogledala objave v skupini, sem videla, da ne gre za probleme in zadeve upokojencev pač pa za strankarsko skupino. Gospod šest let starejši od mene (če je zapisal prave podatke, drugih podatkov kot datum rojstva nima), si drzne obtoževati, da sem skakala po diskotekah namesto, da bi se učila in domneva, da sem delala v slabi firmi. No, moja firma res ni bila profitna in biti direktorica centra za socialno delo tudi ni tako finančno donosna služba, da bi si lahko ustvarila kakšne prihranke ali morda celo naložbe. Morda pa ima ta nesramni gospod celo prav. Hotela sem opozoriti na to, da smo na internetu nesramni.

Sploh ne vemo, s kom se pogovarjamo. Ne vzamemo si toliko časa, da bi prebrali zapis v celoti, zgolj preletimo naslove in že komentiramo. Občutek imam, da so “politični navijači” v svojih komentarjih še posebej nesramni. Ne pogledamo niti tega, komu komentiramo. Ne verjamem, da bi zgoraj omenjeni gospod v osebnem pogovoru, če bi skupaj čakala na avtobus in kramljala o pokojninah, nesramno očital, da sem skakala po diskotekah. Verjetno bi se oba strinjala, da so pokojnine prenizke. Ne vem pa, če bi soglašal, da ni prav, da so problemi upokojencev sredstvo za promocijo politične stranke. Sama menim, da bi se problematika pokojnin morala obravnavati nadstrankarsko. Tako pa si na račun upokojencev in šestih evrov poskušajo pridobiti naklonjenost. Pa še to – v zgoraj omenjeni skupini je komentar tudi mlajšega moškega s priimkom Kešina – ali je pravi ali pa vzdevek, je vseeno. Fotografiran je v športnem avtomobilu in očitno se dela, da ga zanima vprašanje pokojnin, čeprav mu po sliki sodeč manjka do upokojitve nekaj deset let. Citiram njegov komentar:Niko Kešina To mi je polepšalo dan, gospa Alenka <3 <3 <3 <3 <3″ 

Politikom ni mar za upokojence, pač pa za glasove na volitvah. Fuj!

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor