Pravična plača?

Kako more kdo imeti 12.000 € bruto plače in to celo po odstopu s svojega delovnega mesta? Predsednik uprave sklene škodljivo pogodbo, pristane na sporazumno razrešitev in ker se je pripravljen umakniti, dobi odpravnino in še deset plač v tako imenovanem odpovednem roku – ob tem, da teh deset mesecev sploh ne dela.

Če navaden delavec sporazumno pusti delo, ne dobi nikakršne odpravnine in niti do nadomestila za brezposelnost ni upravičen, niti do denarne socialne pomoči. Sprašujem se, kakšni ljudje so tisti, ki odobrijo takšne ugodnosti. Sprašujem se tudi, kakšen človek je ta, ki je prepričan, da mu pripada odpravnina in 125.000€ za deset mesecev nedela. Že plača za delo je nenormalno visoka.

Če pomislimo, da je minimalna plača 886,63 evrov bruto, vidimo, da predsednik uprave v enem mesecu dobi več, kot delavec zasluži v celem letu. Če delavec povzroči škodo firmi, jo mora povrniti, če pa veliko škodo povzroči predsednik uprave, je nagradno razrešen. Kje je tu morala? Spominja na logiko, ko se davčni dolg 29 milijonov odpiše, davčni dolg 37 centov pa se z izvršbo izterja.

Dodaj odgovor