Prekrita streha brez kazni

Pred petnajstimi leti sem podedovala hišo, v kateri živim skoraj od rojstva. Stara sem bila en mesec, ko so se starši sredi zime vselili v klet novogradnje. Za vzdrževanje zgradbe so skrbeli moški in brat je zadnji teden pred smrtjo opozoril, da moram kot prvo vzdrževalno delo pri hiši poskrbeti za novo streho, ker je kritina dotrajana. Zaradi žalosti in potrtosti ob smrti ter večnega pomanjkanja denarja je minilo deset let, preden sem se resno lotila projekta obnove strehe.

Na banki sem si uredila kredit, zet je pripeljal nekaj krovcev, ki so dali predračune. Nekako nismo uspeli speljati konkretnega dogovora z nobenim. Potem mi je sestra sporočila telefonsko številko – rekla je, da je v telefonu našla številko pod Krovec in je gotovo dober, sicer si je ne bi shranila.

Pa sem poklicala, čeprav nisem vedela koga. Bil je sokrajan Milovan Leskovar. Presenečena sem bila, ko je naslednji večer prišel pogledat, kaj je potrebno napraviti. Pregledal je ostrešje, premeril streho in naredil tri različne ponudbe z različnimi vrstami kritine. Povedal je, da prej kot čez dva tedna ne more pričeti z delom. Kot sva se dogovorila, je pripeljal material, postavili so gradbeni oder. Na vidno mesto je obesil napis s podatki o firmi in vse ostalo kar sodi h gradbišču. Povedal je, da pričakuje obisk inšpektorjev, saj kadar dela ob glavni cesti, kot je pri nas, se zgodi, da pride inšpekcija pogledat, ali je vse kot mora biti. Delo je s svojo firmo opravil kvalitetno in v dogovorjenem roku. Za bonus pa je postoril še razne malenkosti, za katere ne bi uspela dobiti zidarja.

Vsekakor je bilo to, da sem najela firmo, ki je poskrbela za material in izvedbo, veliko bolje, kot če bi prekrivali sami s prijatelji in znanci, kjer bi tvegali kazni za delo na črno pa še nevarnost poškodb bi bila večja. Nisem imela skrbi z nabavo materiala niti z odvozom stare kritine. Ne nazadnje je verjetno neprijetna tudi skrb za prehrano delavcev, če delaš v lastni režiji.

Vsakomur lahko priporočam, da za finalna gradbena dela najame firmo Dema Mi d.o.o. Resnično sem zadovoljna z njihovim delom.

Dodaj odgovor