Preroška miza

Pred nekaj leti me je poklicala prijateljica in vprašala, če bi šla pogledat mizo, ki odgovarja na vprašanja. Veliko njenih sodelavk je že šlo tja in so bile navdušene.

Vse, kar je nenavadno, me zanima. Razen tega to prijateljico cenim in ji popolnoma zaupam in sem takoj bila za izlet tja nekam v hrib nad Brančurnikom. Nekega dopoldneva smo se tri ženske odpeljale raziskovat neznano. Po poti smo nekega možaka vprašale za smer, kje pridemo do mize, ki odgovarja. Takoj je vedel, koga iščemo in nas je napotil.

Ko smo prišle do kmetije, se je gospodinja ravno odšravljala v mesto. Mož jo je čakal in priganjal, ko nam je ona prijazno pokazala mizo in razlagala. Povedala je, kako moramo napraviti, vendar je domnevala, da je same ne bomo mogle aktivirati in je potem poklicala sorodnico, da se nam je pridružila dokler, da je miza začela odgovarjati.

Verjetno vas zanima, kako to zgleda. Gre za navadno staro leseno mizico na štirih nogah. Nekoč so take mizice imeli v spalnicah. Je veliko manjša kot so mize v jedilnicah. Soba ni bila nič posebnega, nič spiritualnega ni bilo. Nikjer ni bilo sveč, svetloba je bila povsem običajna dnevna v navadni kmečki sobi z veliko mizo in klopjo. V kotu pod stropom pa imajo bogkov kot.

Vse štiri smo sedle na klop na eni strani mizice, pred tem odložile prstane in rahlo položile dlani na mizico. Gostiteljica je nekajkrat ponovila “Miza, ko boš pripravljena, se dvigni”. V prstih smo zaznale mravljince in miza se je pričela dvigati. Noge na naši strani so bile na tleh, na drugi pa so se povsem dvignile od tal. Gospa, ki je pomagala, da se je miza dvignila, je rekla, da lahko začnemo spraševati in nas je pustila same z mizo. Za odgovor DA se miza dvigne, za NE ostane na tleh. Res smo ena za drugo spraševale. Najprej smo postavile vprašanja, na katera je odgovor preverljiv, kot “Ali je zdaj dan?”, ali pa “Koliko je ura?” in miza se je dvignila tolikokrat, kot je dejansko bila ura. Potem pa smo spraševale o prihodnosti. Ne spomnim se več vprašanj niti odgovorov. Vem, da sem vprašala, ali bi mizica, ki jo imam doma na podstrešju, tudi odgovarjala. Odgovor je bil pritrdilen. Vse skupaj je bila nova in zanimiva izkušnja. Pri nekazrtih vprašanjih se je miza le malo dvignila, pri drugih pa tako, da sem mislila, da se nam bo prevrnila v naročje. Zelo zanimiv in nenavaden občutek.

Nismo raziskovale, kako in zakaj se miza dviga, Zdelo se nam je, da so odgovori pravilni. Nekako smo menile, da nam spiritualni svet sporoča to, kar smemo vedeti o prihodnosti.

Tako kot pri vseh orakeljskih zadevah je tudi tu bistvo vsega, da govoriš o akutnih perečih zadevah, iščeš odgovore. Življenje pa gre tako ali tako svojo pot, če veš, kaj te čaka, ali pa če ne.

Zanimiv članek: http://psychicbloggers.com/archives/25547

fotografija je simbolična – Pixabay

Dodaj odgovor