Primark tudi pri nas

Ali poznate verigo trgovin Primark? Sredi junija pride s prvo prodajalno v Slovenijo, natančneje v City Center v Ljubljani. Tisti, ki se radi oblačite v skladu z modo in vsako sezono zamenjate garderobo, gotovo poznate Primark.

Veriga trgovin z modnimi oblačili ter vsem, kar gre zraven, izvira iz Irske. Prvo prodajalno so odprli leta 1969 in naslednjo dve leti kasneje, širjenje so nadaljevali po vsem svetu. Danes je preko 350 prodajaln Primark. Za Štajersko in Koroško novica o odpiranju v Ljubljani ni zanimiva, saj se že sedaj “hodijo oblačit” v Gradec – Graz v Avstrijo, saj je bližje in nič slabša cesta, kot je s Koroške do Ljubljane. Oblačila so izredno poceni, lepa, modna. Kdor ima rad poceni nakupe, je smiselno, da gre na začetku sezone s kupčkom denarja v “šoping”. Če ima živce za drenjanje, bo izvrsten nakup opravil ob razprodaji. Množica mi ni všeč in se razprodaj izogibam.

Mene v Primarku ne bodo videli, saj se ne oblačim po modi in ne menjam garderobe vsako sezono. Postavlja se moralna dilema. Ali naj kupujem poceni oblačila, ki so poceni zato, ker jih izdelujejo izkoriščani delavci, kot lahko preberemo na Wikipediji, ali dražje v butikih, kjer tudi ni zajamčeno, da ne izvirajo obleke iz iste tovarne na Kitajskem kot Primarkove. Včasih sem si sama kaj sešila, morda si bom spet.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor