Princeske z jagodami

Princeske zgledajo zahtevne za pripravo, vendar sploh niso.

Ko je pred leti naš fant hodil v šolo za gostinsko turističnega tehnika, je nekega dne povedal, da bodo pri kuharstvu pripravljali princeske. Razveselila sem se, da mi bo pokazal, kako pripraviti to imenitno slaščico. Sledilo je razočaranje – princeske so pripravili iz Dr. Oetker gotove mešanice. To znam narediti brez šole. Potem sem se kar sama poglobila v pripravo paljenega testa in zdaj jih delam po tem receptu:

Sestavine:

  • 100 g masla
  • 175 g moke
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 1/4 l vode

Za nadev: 2 lončka sladke smetane, sladkor v prahu, vanilin sladkor, jagode

Priprava:

¼ litra vode, maslo in sol dam v manjši lonec in zavrem. Moko naenkrat vsujem v lonec in mešam, da se kepa testa loči od dna. Lonec odstavim in takoj vmešamo 1 jajce. Malce ohladimo in nato eno za drugim primešam preostala jajca, da se začne testo svetiti.

Testo napolnim v dresirno vrečko z večjim zvezdnim nastavkom in na s papirjem za peko obložen pekač nabrizgam kupčke. Pečico segrejem na 200 stopinj. Princeske pečem približno 25 minut. Pečene vzamem iz pečice, jih prerežem na pol in ohladim.

Na spodnjo polovico nabrizgam kupček stepene sladke smetane, v katero sem vmešala na drobno narezane jagode, sladkor v prahu in vanilin sladkor, pokrijem z drugo polovico – klobučkom. Princeske potresem s sladkorjem v prahu 

Dodaj odgovor