Rak in zarota farmacije

“Kaj je lahko boljšega, kot to, da je bilo najdeno sadje, ki je 10 tisoč krat močnejše od katerega koli zdravljenja? Na žalost so ime sadja farmacevtska podjetja prikrivala. Tole sadje se imenuje Guanabana ali Bodeča anona. Je nizkorastoče drevo.” je napisal in pred malo manj kot dvema letoma objavi na spletu Megasvet. Tega sadeža ne poznam. Popolnoma se strinjam, nič ni boljšega kot sadje, ki je zdravilo proti raku. Ko je pred leti bil v naši družini bolnik z rakom, sem preiskala vse angleške in nemške strani, naših še ni bilo, in iskala informacije o ućinkovitih domačih zdravilih. Takrat je bil popularen noni sok – sok indijske murve. Morda je imel učinek na boljše počutje. Zagotovo pa je imel učinek na denarnico.

Kot pravijo, je veliko vrst rakavih obolenj, zato tudi ni enotnega zdravila za vse. Pravijo tudi, da je večina rakavih obolenj ozdravljiva. Kljub vsemu pa navadno od diagnoze do zdravljenja po uradni medicini preteče nekaj časa in tu vidim priliko, da se uporabijo tradicionalna naravna zdravila, kasneje pa kot dopolnitev zdravljenja z medicinskimi postopki. Na spletu, pa tudi brošure se dobijo, je veliko informacij o raznih zdravilnih dietah.

Ena izmed koristnih je dieta s skuto in lanenim oljem oziroma semeni. Dieto z lanenim semenom je odkrila dr. Johanna Budwig, nemška raziskovalka na področju kemije, strokovnjakinja na področju maščob in olj v letu 1951. Sodobni zdravniki potrjujejo učinkovitost, z malo manj olja bi najbrž bila zdrava varovalna prehrana. Druga učinkovita dieta s tradicijo je Breussova, kjer naj bi šlo za 42-dnevi post z zelenjavnim sokom. Onkološki inštitut svari pred takimi drastičnimi dietami. Prav gotovo pa je sok rdeče pese koristen kot del zdrave prehrane. Kot zdravilo proti raku so svojčas propagirali tahebo čaj, pa ginseng. Tudi razne drevesne gobe kot je svetlikava pološćenka, so učinkovite. Pa še cela vrsta čudežnih zdravil, čajev, olj, praškov, sokov je.

Mislim, da je rak preveč resna bolezen, da bi se zanašali samo na sadje, zelenjavo in zelišča, če lahko dobimo sodobna učinkovita zdravila, ki jih ima medicina. Vse drugo od spremenjene prehrane do meditacij, vizualizacij, joge… pa je dopolnitev zdravljenju.

Kar pa zadeva prikrivanja s strani farmacije, sem prepričana, da če bi obstajalo učinkovito sadje priti raku, bi ga farmacija znala zapakirati v zelo drag sok, praške, tablete in še kaj. Poglejmo samo česen. Raste na vsakem vrtu, lahko pa ga po kar precej visoki ceni kupite v kapsulah v lekarni. O prikrivanju govorijo tisti, ki pač imajo radi ideje o zarotah.

Foto: Pixabay

Paragraph

Dodaj odgovor