S psom in vozičkom 1000 km

Fotografija Paula Murecotta je v trenutku obšla svet. Je eden izmed mnogih, ki jih je prizadel samomor ljubljene osebe in se z žalovanjem spoprijema na poseben način. Statistika govori, da vsakih 40 sekund nekdo na svetu umre zaradi samomora. Vsaka smrt je boleča in tragična, nekaj najhujšega je, če s samomorom izgubiš hčerko, ki je hkrati mama štirih otrok.

Shona Mai je novembra lani, stara 32 let, napravila samomor. Njen oče se je z izgubo in žalostjo začel spopadati tako, da se je odločil za dolg pohod od domače Adelaide do 958 km oddaljene Canberre, kjer želi oblasti opozoriti na problematiko samomora, na dejstvo, da bi s posebnimi programi, z ustrezno pomočjo lahko preprečili mnogo samomorov.

Prijatelji so mu dali material, da je izdelal voziček za psa in februarja se je odpravil na pot. Pot je začel poleti. Sedaj se končuje zima. Očw in pes pa nadaljujeta pot proti cilju.

Ves svoj pohod objavlja na Facebook strani A Trek for Shona Mai. RIP Ljudje spremljajo njegovo pot in mu tudi pomagajo s prenočiščem in podobno. Res ganljiva zgodba in strinjam se z njim, da se noben samomor ne bi smel zgoditi.

Vir: Facebook, kjer lahko spremljamo njegovo pot.

Foto Facebook

Dodaj odgovor