Se kdo spomni naslova popevke iz konca 60.

Se še s pomnite časov, ko je Antena bila takšna imenitna revija. V njej je bila zaupna rubrika, pa članki o filmskih igralcih in pevcih, naslovi filmskih, da smo jim pisali za fotografije z avtogramom, pa naslovi dopisovalcev po vsem svetu. Objavljali so tudi besedila pesmi – popevk. Danes pa je vse na internetu. Vpišeš verz popevke v Googlu, pa že imaš povezavo na tekst in na skladbo. Ampak čisto vsega pa ni. Brat me je spomnil na popevko, ki mi je bila v tistih zaljubljenih letih zelo pri srcu. V angleščini je imela naslov My little lady, izvajali pa so jo The tremeloes konec šestdesetih let.

Slovensko besedilo gre nekako takole:

“Ljubezen brez ljubezni, ljubezen brez življenja, ljubezen ti prevarala si me. In vendar sem te znala ustvariti resnično z vso žalostjo, ki mi teži srce. In ti sodiš po vetru. Ne zavajaj me zdaj, aj ja jaj, na zavajaj me zdaj ajajajajajaj

Kako in kaj si misliš, da svet je ves iz kamna, da kaplja le poljubi ga in gre. Mar ne razbereš joka, nekoga, ki res ljubi, tako kot sem ljubila jaz in ti sodiš po vetru. Ne zavajaj me zdaj…”

Na YouTube tega ni. Morda se kdo spomni naslova in pevke. Dozdeva se mi, da jo je pela Jožica Svete.

V tistih časih smo brali Anteno, si dopisovali s penfrendi po vsem svetu – v gimnaziji je na hodniku v kotu bila mizica, kakor je prihajala pošta za nas dijake. Hodili smo na gimnazijske plese, včasih pa tudi v kavarno. Hja, pa mladi smo bili.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor