Smeh je pol zdravja

Katero komedijo, ki res nasmeji, si naj ogledam? Predlagajte, prosim.

To sem zapisala na družabnem omrežju, saj bi rada zvedela naslov kakšne res dobre komedije. Prvi komentar je bil naj gledam 3. program TV Slovenija, prenose parlamentarnih sej. Temu je sledil drugi, naj poslušam govor predsednika vlade Šarca. Pa sem si mislila, da gre pač za čredne težnje – kar napiše prvi, temu sledijo ostali. Oba komentarja sem izbrisala. Čez nekaj ur se pojavi nov komentar: “govore grimsa v perlamentu.tema ni bitna,”

Žal je politika preveč resna, da bi se lahko kateremukoli govoru smejala. Če kdo stresa neumnosti v parlamentu, me to skrbi in ne zabava. Morda so se tam v tridesetih letih preteklega stoletja tudi zabavali, ko je psihopatski malar prišel na oblast in naredil veliki rajh.

Ob teh predlogih komedij mi je prišla na misel zgodbica, ne vem, kdo jo je zapisal – morda Cankar. Naj mi bo oproščeno, v šoli nisem bila med najboljšimi, vseeno pa sem si zapomnila poanto. Tako nekako gre: Možakar je sedel ob cesti in jokal. Pride mimo sam Jezus in ga vpraša: “Človek, kdo si, zakaj jočeš?” Pa mu odgovori: “Slovenec sem”. Jezus sede k njemu in se tudi sam razjoče.

Res smo žalosten narod, če nam je višek komedije politika ali pa se vsem zdi moje vprašanje preveč neumno, da bi resno odgovorili.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor