Sojini zrezki

Kupila sem sojine zrezke. Saj jih poznate – tiste suhe skorjice v vrečki. Na štedilnik sem jih dala v hladni vodi in dodala sušeno jušno zelenjavo in sol. Ko je zavrelo, sem pustila na nižji temperaturi vreti deset minut, da so skorjice postali mehki zrezki. Ko sem jih pobrala iz vode, sem na cedilu z vilicami iztisnila odvečno vodo in jih malo popekla v ponvi.

K zrezkom sem pripravila gratiniran krompir. Krompir narezan na rezine sem v slani vodi skuhala. Kuhanega sem dala v pekač. Prelila sem ga z nekaj mleka, v katerem sem stepla jajce, začinila sem z muškatnim oreškom in po vrhu posula z ribanim sirom. Pekla sem 20 minut pri 200 stopinjah.

Poleg se prileže solata. Odlično se poda paradižnik. Tu pa sem pripravila kumare z jogurtom in zelišči. Naribanim kumaram sem dodala bučno olje, mali česna, liste janeža in malo mete ter peteršilja. Vse skupaj pa sem prelila z manj mastnim jogurtom.

Poskusite. Nam je bilo všeč.

Dodaj odgovor