Sosedova trava je bolj zelena

Zapis na družabnem omrežju Facebook:

Pred 28 leti je nekdo rekel, da bo Slovenija v parih letih postala mala Švica zdaj smo pa… raje ne napišem kaj.

V eni uri se je nabralo 71 reakcij in 20 komentarjev. Večina je v tem smislu: “Lahko bi bila vsaj podobna, če ……..Slovenci smo sposoben in priden narod.” “Zašvicani in reveži,postali hlapci svoje države kot rekel g.K.Ivek😢”, “Zdaj smo pa rdeča packa na zemljevidu Evrope.”

Mislila sem pristaviti še svoje mnenje:

“Standard je bistveno višji, vendar se počutimo revne, ko vidimo, česa ne moremo imeti. Pomislite samo, ali bi vas pred 30 leti prepeljal helikopter v bolnico, ali bi vas zdravili z biološkimi zdravili, Vozili smo se s fički in yugeci, stoenka je bila zame nedosegljiva. Ne pozabite, da se leve in desne vlade menjajo. Oni na vrhu se borijo za oblast, mi bedaki, pa navijamo vsak za svoj desni ali levi klub.”

Ko sem prebrala edini pametni komentar: “Ljudje moji…če bi v Švici stalno tolkli po svoji državi, bi oni postali druga….”, sem mojega izbrisala. Ta pove dovolj in ni potrebno, da dopovedujem ljudem tisto, česar nočejo videti.

Žalostna sem, ko vidim, koliko nezadovoljstva in sovražnosti je v ljudeh. Še najbolj me žalosti in skrbi, da mladina, ki je bila rojena po letu 1990 kritizira prejšnji sistem. saj sploh ne vedo, kako je bilo. Vsi smo se šolali, vsi smo imeli zaposlitev. Živeli smo skromno in vsi smo imeli enako. Če je kdo imel malo boljši avto ali večjo hišo, ga je že pretresala komisija za ugotavljanje izvora premoženja. Seveda so nekateri hoteli več in dobili priliko, ko smo stopili v liberalni kapitalizem, kjer je pomemben denar in ne človek.

Pred par dnevi sem videla fotografijo rosno mladega mladeniča poleg prvaka politične stranke, ki je v preteklosti imel že najvišje državne funkcije, oba s praznim pogledom in pod sliko izrazito sovražen zapis, nekaj o komunistih. Nikoli nisem bila član ZK, vendar vem, da je ravno slovenska ZK prva začela korake proč od SFRJ – saj še se spomnimo odhoda naše delegacije s kongresa v Beogradu. Če se ne, si poglejte na Youtubu. Hotela sem povedati, da me skrbi, da nekateri z ničemer niso zadovoljni in jim ni všeč, da živijo v lepi domovini, v miru, z nešteto možnostmi.

Primerjanje Slovenije s Švico sploh ni na mestu. Imamo utvare o Indiji Koromandiji, vendar ta ne obstaja. Poglejte malo njihov šolski sistem in še kaj. Sicer pa saj poznamo, da je sosedova trava vedno bolj zelena.

FRoto: Pixabay

Dodaj odgovor