Stoprocentna ženska

Ali ste kdaj pomislili, koliko vlog igrate v svojem življenju? Ženske smo pravi multipraktiki.

Moramo biti popolne gospodinje. To pomeni, da potrebujemo znanje ekonomije. Smo direktorice svojega gospodinjstva. skrbimo za prihodke in odhodke. Moramo paziti, da je bilanca pozitivna ali v najslabšem primeru pozitivna ničla.

Nadalje moramo biti kuharice. Ali si lahko predstavljate žensko, ki ne zna kuhati, ki ne bi znala pripraviti niti palačink? Nemogoče. Kako naj družina preživi, če ima mama dve levi roki! Tudi če ni ljubiteljica dobre hrane in kuhanja, mora znati kuhati. Sicer pa imajo tam v šestem razredu osnovne šole nekakšen gospodinjski pouk, kjer naj bi se naučili kuhati.

Tudi čistilka mora biti. Poznati mora sodobne načine čiščenja, čistila, ki ne obremenjujejo okolja. Poznati mora razne trike, kako očistiti takšne in drugačne madeže. Vedeti mora, da se belo pere na devetdeset. Pa še marsikaj, da se ji družina ne okuži in ne zastrupi.

Ženska mora biti tudi bolničarka in negovalka. Ne sme se bati, da se bo okužila. Ko mož ali otrok zboli ga je potrebno negovati in po potrebi spraviti k zdravniku. Pravilno mora presoditi, ali je potrebna zdravniška pomoč, sicer jo bodo ošteli, ker po nepotrebnem nadleguje zdravstvo.

Ženska je vzgojiteljica. Poznati mora vse metode in pristope sodobne vzgoje, hkrati pa mora paziti, da ne bo otrok zanemarjala, niti ne postala helikopterska mama. Bolje je, da poskuša biti cankarjanska mati. Poskrbeti in vzdržati!

Tudi učiteljica mora biti takšna povprečna slovenska ženska. Otroci hodijo v šolo, popoldne pa jih čaka še en “šiht” doma. Česar niso razumeli v šoli, naj jim razloži mama, ki mora poskrbeti, da bo “lena mularija” ob vseh treningih napisala tudi vse domače naloge.

Potem je tu še vloga žene, za katero nima več prave moči in je srečna, če mož zaspi preden lahko sama pride do postelje.

V službi pa mora tako ali tako biti popolna.

Će ne opravi vloge bolničarke, vzgojiteljice, učiteljice, kuharice in morda še kakšne stoprocentno, jo pokličejo na center za socialno delo, kjer ji ponudijo strokovno pomoč. In potem mora biti še popolna stranka CSD ali popolna uporabnica socialnovarstvenih storitev.

Morda bi res bilo bolje čuvati ovce na Šarplanini, kot pa biti ženska tu, kjer smo.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor