Valentinovo presenečenje

Valentinovo, praznik ljubezni. Globalistično kapitalistično prinešen praznik z zahoda. Nekoč smo rekli: “Valentin nosi ključe korenin”. Ja bil je praznik predpomladi. No, danes pa je praznik ljubezni. Sama sem prepričana, da čustev ni mogoče določati in urejati ne z zakoni niti s prazniki. Nekateri mislijo, da morajo s kakšnim cvetom ali čokolado na ta dan izkazati ljubezen, ker je praznik in ker se spodobi.

Znanka mi je povedala, kaj se je zgodilo njeni prijateljici Evi na Valentinovo pred nekaj leti. Eva je bila poročena z Branetom, ki je pred par meseci ostal doma kot tehnološki višek. Saj si je iskal novo službo, poleg tega pa je sedaj skrbel za gospodinjstvo. Na Valentinovo je ljubeča Eva hotela možu pripraviti prijetno presenečenje. Zjutraj je namesto v službo odšla k frizerju, potem je skočila še po par kosov mikavnega perila, šampanjec, jagode in čokolado. Tako, da bo vse v pravem Valentinovem stilu in lepo presenečenje za njenega Braneta.

Domov je prišla pred poldnevom. Na dvorišču je bil tuj avto. Mislila si je : “Videti je, da je kolega prišel na obisk” in je postala kar malo nejevoljna, ker je zmotena predvidena romantična urica. Hotela je odkleniti vhod, a ni šlo, ker je bil ključ v vratih. To pa je bilo še bolj nenavadno. Njena nejevolja pa se je stopnjevala v jezo. Šla je okrog hiše. Zadnja vrata so bila odprta. Tiho in previdno je vstopila in v spalnici slišala glasove. Nakar je zagledala v svoji postelji Braneta z neznano mladenko. V neobvladanem besu je pregnala par s postelje in iz hiše. Vsa objokana je poklicala prijateljico in ji potožila. Brane se je zvečer vrnil domov s šopkom in zapestnico ter se obnašal, kot da opoldanskega presenečenja ni bilo. Eva pa je bila vsa srečna, ker jo ima Brane tako rad.

Ob tem se sprašujem, koliko takšnih “Valentinovih presenečenj” bo Eva potrebovala, da bo ugotovila, da to ni ljubezen.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor