Varčni nakup

Postni čas od Pepelnice do Velike noći je smiselno umeščen v pomladni čas. Je nekako usklajen z našim letnim ritmom. Če se odločimo za zdravo hujšanje oziroma za zdrav naćin življenja, je pravi čas pomlad. V naravi je dovolj svežih zelišč, kot so koprive, regrat, motovilec, razni pleveli, ki so na začetku rasti polni vitaminov in mineralov. Vsa ta zelišča podpirajo čiščenje in razstrupljanje telesa.

Strokovnjaki opozarjajo, da imajo predebeli ljudje navadno zamaščena jetra tudi, če sploh ne uživajo alkohola. Zdrava jetra so med drugim pomembna pri uravnavanju holesterola v krvi. Delovanje jeter lahko podpremo tudi s prehranskimi dopolnili.

Stare zeliščarske knjige priporočajo čaj iz pegastega badlja, iz regratovih korenin in iz artičokinih listov. Farmacevti so vsa ta zelišča spravili v kapsule in tako je točno določena količina zdravilnih sestavin v posamezni kapsuli in je doziranje natančnejše kot v čaju, pa še enostavneje je za uživanje.

Pred nedavnim sem v Tušu vzela škatlico s 30 kapsulami pegastega badlja. Cena je bila 6,99€, s kuponom za 25% popust pa je bila skoraj 2€ ceneje, torej nekaj čez 5 €. Danes pa sem na spletu videla ponudbo kapsul z malo bolj zvenečim imenom. Primerjala sem sestavo mojih in teh na spletu – popolnoma enaka sestava: izvlečki istih zelišč v enakih količinah, le da je cena na spletu vključno z 20% popustom za tri škatlice za tri mesece 26,38€. Prednost naročila na spletu je v tem, da vam dostavijo na dom.

Če kupujem v samopostrežnici s kuponom, pa bom morala iti trikrat v trgovino. Res me ta cenejši nakup v trgovini lahko stane več, če bom vedno poleg cenejših kapsul kupila še kaj, česar pravzaprav ne potrebujem. Torej kaže razmisliti, kaj kupimo in kje.

Dodaj odgovor