Voda navsezgodaj in ves dan

Navada pitja vode takoj po prebujanju zjutraj ponuja neverjetne terapevtske učinke za različna zdravstvena stanja.  

V sedemdesetih letih 20. stoletja je dr. Fereydoon Batmanghelidj ponovno odkril to starodavno prakso pitja vode takoj po prebujanju in dokazal, da ima voda sposobnost zdravljenja in zaščite pred različnimi boleznimi, kot so astma, diabetes, migrene, visok krvni tlak, artritis in avtoimunske bolezni.

Njegove ugotovitve so bile objavljene v Journal of Clinical Gastroenterology junija 1983, New York Times Science Watch jih je objavil 21. junija 1983. Ugotavlja, da je naravni signal – žeja v telesu pogosto prezrt ali zamenjan, zato postajamo kronično dehidrirani, ko se staramo in začnemo razvijati različne zdravstvene težave.

Dr.Mercola govori o tveganjih za zdravje, če ne pijete dovolj vode: Največji dejavnik tveganja za ledvične kamne, če ne zaužijete dovolj vode. Obstaja tudi nekaj raziskav, ki kažejo, da je visok vnos tekočine povezan z manjšim tveganjem nekaterih vrst raka, kot so rak mehurja in rak debelega črevesa in danke.Telo potrebuje vodo tudi za krvni obtok, presnovo, uravnavanje telesne temperature in odstranjevanje presnovkov. Če ste dehidrirani, lahko trpijo tudi kognitivne funkcije. V reviji Physiology & Behavior, je bila objavljena študija, kjer so ugotovili, da so dehidrirani vozniki napravili dvakrat več napak med dvourno vožnjo v primerjavi s hidriranimi vozniki.”

Dr. Dana Cohen, zdravnica funkcionalne medicine, trdi, da je ustrezna hidracija manjkajoča povezava pri zdravljenju sodobnih zdravstvenih težav:

»Nezadostna hidracija je lahko povezana z utrujenostjo, z zaprtjem, rakom debelega črevesa, rakom mehurja, vnetno črevesno boleznijo, sladkorno boleznijo tipa 2 in številnimi drugimi motnjami. Prisotnost vode v hrustancu in koži nakazuje, da je dehidracija lahko tudi dejavnik pri težavah s sklepi in suhi koži. «

Vendar pa dr. Cohen trdi, da pitje voda, takoj ko se zbudiš, ni dovolj, saj moramo tudi hidrirati na celični ravni. Priporoča namakanje semen čia v filtrirani vodi in dodajanje zelenih napitkov.

Voda je naravno zdravilo za različne bolezni, in pomoč za izgubo teže:Po nočnem spanju je telo dehidrirano, zato bo ta navada oživila telo, povečala pretok kisika in podprla proizvodnjo novih mišic in krvnih celic

– V dobro hidriranem telesu možgani delujejo odlično in voda preprečuje spremembe razpoloženja, utrujenost in občutek izčrpanosti

– Ta navada vam bo pomagala jesti manj, študije so pokazale, da vodi do izgube teže, saj “napolni želodec s snovjo, ki ima nič kalorij.”

Ker je naše telo sestavljeno iz vode, je voda čudežno zdravilo, ki ga iščemo. Kot so raziskovalci dokazali, da je večina od nas kronično dehidrirana, lahko pitje nekaj kozarcev vode čez dan drastično izboljša naše zdravje.

Bolniki pa se seveda morajo posvetovati z zdravnikom glede količine vode, ki je za njih priporočljiva.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor